Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження
Згідно з глобальним оглядом понад 70 наукових досліджень, виявлено, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вчені виявили зв’язок між споживанням обробленого м’яса та підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Навіть невелике регулярне споживання цього виду продуктів може призвести до серйозних хронічних хвороб. Дослідження показало, що ризики збільшуються зі зростанням споживання обробленого м’яса. Наприклад, один хот-дог на день може підвищити ризик діабету на 11% та раку товстої кишки на 7%. Також, споживання солодких газованих напоїв та трансжирів пов’язано із підвищеним ризиком хвороб. Вчені підкреслюють важливість обмеження споживання ультраоброблених продуктів для збереження здоров’я.
Переглядів: 0