Цей “кольоровий” гриб обухівських лісів часто використовується в кулінарії
Джерело: Гриби України
9.11.24. Київська обл. Обухівський рн.
Підкажіть чи це їстівна рядовка фіолетова?
Колір шапинки, пластинок і ніжки однаковий, – поцікавилася Elena Shpak.
***
Рядовка фіолетова/рядовка брудна Lepista nuda/Lepista sordida.
Визначення до виду можливе лише в умовах лабораторії, – уточнили у коментарях.
Довідково:
- Рядовка фіолетова є їстівним грибом, має м’який смак і приємний аромат, тому часто використовується в кулінарії. Її можна смажити, тушкувати або маринувати.
- У кулінарії цей гриб популярний за свої приємні смакові якості, особливо у страви з смажених або тушкованих грибів.
- Окрім смакових властивостей, рядовка фіолетова відома своїм незвичайним кольором, який залишається навіть після приготування. Вона має антибактеріальні властивості, що додає їй популярності серед прихильників природних засобів.
Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3
- В Українці відбудеться сольний концерт KOZAK SYSTEM
- Обухівська РДА придбає перископи і дрони для війська
- Мікро-топоніміка обухівського ліцею №1: ретроспектива і припущення
Переглядів: 0