Цей “кольоровий” гриб обухівських лісів часто використовується в кулінарії

Цей "кольоровий" гриб обухівських лісів часто використовується в кулінарії

Джерело: Гриби України

9.11.24. Київська обл. Обухівський рн.

Підкажіть чи це їстівна рядовка фіолетова?

Колір шапинки, пластинок і ніжки однаковий, – поцікавилася Elena Shpak.

***

Рядовка фіолетова/рядовка брудна Lepista nuda/Lepista sordida.

Визначення до виду можливе лише в умовах лабораторії, – уточнили у коментарях.

Цей "кольоровий" гриб обухівських лісів часто використовується в кулінарії

Довідково:

  • Рядовка фіолетова є їстівним грибом, має м’який смак і приємний аромат, тому часто використовується в кулінарії. Її можна смажити, тушкувати або маринувати.
  • У кулінарії цей гриб популярний за свої приємні смакові якості, особливо у страви з смажених або тушкованих грибів.
  • Окрім смакових властивостей, рядовка фіолетова відома своїм незвичайним кольором, який залишається навіть після приготування. Вона має антибактеріальні властивості, що додає їй популярності серед прихильників природних засобів.

Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

Джерело: https://obukhiv.info/news/tcei-kolorovii-grib-obukhivskikh-lisiv-chasto-vikoristovuetsya-v-kulinarii/

Переглядів: 0